Radno pravo – Usluge advokata

Višegodišnje iskustvo u vansudskim pregovorima

Advokati Beograd

Advokatska kancelarija Veličković iz Beograda ima višegodišnje iskustvo u slučajevima koji se odnose na radno pravo. Često su radnopravni odnosi između poslodavaca i zaposlenih komplikovani i sporni, radi rešavanja istih i uspešnog zastupanja je strankama ponekad neophodan advokat specijalizovan za radno pravo. Jedna od oblasti posebnog rada advokata iz naše kancelarije su i radni odnosi. Praktično višegodišnje iskustvo u vansudskim pregovorima između radnika i poslodavaca, nagodbama i sudskim sporovima daju mogućnost kvalitetne pravne pomoći klijentima.

Usluge radnog prava

Pravni tim advokatske kancelarije pruža veliki broj usluga koje se odnose na radno pravo. Neke od usluga koje pružamo su:

 • konsultativni sastanci i savetovanje oko radnih odnosa;
 • sastavljanje upozorenja pred otkaz za poslodavce i odgovora na ova upozorenja za radnike;
 • sastavljanje ugovora o raduugovora o delu, kolektivnih ugovora i pravilnika o radu;
 • sastavljanje rešenja o prestanku radnoog odnosa za poslodavce i zahteva za raskid ugovora o radu od strane zaposlenog
 • zastupanje u radnim sporovima povodom neisplaćenih primanja zaposlenih (zarada, prevoz, regres, topli obrok, godišnji odmor, dnevnice);
 • zastupanje radnika u postupcima povodom nezakonitih aneksa poslodavaca;
 • zastupanje radnika u postupcima povodom nezakonitih rešenja poslodavaca;
 • zastupanje u postupcima zbog nezakonitih otkaza;
 • mobing;
 • naknada štete zbog povreda na radu;
 • zastupanje poslodavaca povodom nezakonitog ponašanja radnika (sastavljanje rešenja o otkazu, upozorenja, rešenja o tehološkom višku, izmene pravilnika i sl.).

 

Radno pravo radnici

Dobitak radnog spora

Veoma je bitno da pre podnošenje tužbe sudu kojom se tuži druga strana advokat pravilno proceni proceni mogućnost dobitka spora posebno kod nezakonitih otkaza gde po advokatskoj tarifi zastupanje stranke na ročištu iznosi 18.000,00 dinara a sastav podneska 16.000,00 dinara. Pravilnom procenom advokat sprečava nanošenje štete stranici u slučaju gubitka sudskog spora i velike advokatske i sudske troškove, dok sa druge strane u slučaju pobede sebi obezbeđuje naplatu dobrog honorara.

Sa aspekta verovatnoće pobede postoje u širem smislu gledano tri vrste sporova, sporovi kod kojih je izvesnost dobitka na sudu velika, oni kod kojih je srednja i oni kod kojih je minimalna tj. nikakva, značajno je da advokat stranku upozori na verovatnoću pozitivnog uspeha da bi se klijent mogao svojevoljno i slobodno odlučiti da li ulazi u spor. Kod velike izvesnosti dobitka radnih sporova se često može ugovoriti i rad na procenat gde advokat stiče pravo na naknadu po dobitku spora.

Ako je mogućnost pozitivnog ishoda srednja ili manja bitno je da se o tome stranka obavesti i upozori na vreme što je obaveza propisana i Kodeksom profesionalne etike advokata. U svakom slučaju je dobro da advokat pokuša sa suprotnom stranom odnosno njenim punomoćnikom napraviti delimičnu ili potpunu nagodbu zavisno od uslova i mogućnosti za pregovore

Dodatna pitanja

Ukoliko imate neka dodatna pitanja oko radnog prava ili su vam potrebne dodatne informacije advokatsku kancelariju možete kontaktirati putem mejla ili iskoristiti kontakt formu na sajtu advokatske kancelarije. Advokatsku kancelariju možete kontaktirati i putem telefona objavljenih na sajtu. Dodatne informacije o advokatima možete dobiti i preko imenika Advokatske komore Beograda. Radno vreme kancelarije je od 08:00 h do 17:00 h, adresa advokata  je u Resavskoj 8 na Vračaru.

Radno pravo je oblast kojom se u okviru advokatske kanclearije bave:

Veljko Veličković

Advokat

Lazarević Aleksandar

Advokat