Advokat za razvod braka

Razvod braka – Advokatske usluge

Saveti za svako pitanje

Pravna pomoć

Advokatska kancelarija Veličković je sticajem okolnosti u svojoj praksi imala više stotina slučajeva vezanih za razvod braka. Danas su razvodi uglavnom vrlo neprijatno iskustvo, nažalost ima i previše slučajeva koji završe na sudu podnošenjem tužbe. Mnoge oblasti pravnog delovanja su lepše i prijatnije od razvoda braka kako za klijente tako i za advokate ali kada dođe do razvoda svakako nije lose angažovati advokata specijalizovanog za razvod braka. Jedna od oblasti posebne specijalizacije advokata iz naše kancelarije su i razvodi. Višegodišnje iskustvo nam daje mogućnost kvalitetne pravne pomoći klijentima te smo se sticajem okolnosti specijalizirali i za ovu oblast. Najznačajniji izvor prava kod razvoda braka je Porodični zakon.

Pravni tim advokatske kancelarije pruža veliki broj usluga koje se odnose na razvod braka. Neke od usluga koje pružamo su:

 • konsultativni sastanci i savetovanje oko pitanja razvoda braka;
 • sastavljanje tužbi i predloga za sporazumni razvod braka;
 • zastupanje na sudu u postupcima sporazumnog razvoda braka;
 • zastupanje u brakorazvodnim parnicama po tužbi;
 • sastavljanje sporazuma o deobi zajedničke imovine stečene u braku;
 • sastavljanje bračnih i predbračnih ugovora;
 • zastupanje u alimentacionim sporovima za izdržavanje deteta ili supružnika;
 • zastupanje u sporovima povodom deobe zajedničke imovine stečene u braku;
 • zastupanje u sporovima oko vršenja roditeljskog prava kod vanbračnih zajednica;
 • poništenje braka;
 • sastavljanje redovnih i vanrednih pravnih lekova u postupku razvoda.
Advokat za razvod braka

Pre početka postupka razvod potrebno je stupiti u kontakt sa drugim supružnikom da bi se utvrdilo da li ima elemenata da razvod bude sporazuman ili se mora pokrenuti tužba. Korisno je da stranka angažuje advokata u slučajevima teških porodičnih odnosa kada nema mogućnosti pomirenja. Nekada se stranke lako dogovore oko uslova razvoda ali bude problem imovina pa i tu advokat svojim znanjem i savetom može pomoći time što će predložiti model kompromisnog rešenja i isti uobličiti u pravnu formu.

Posebno problematična u postupku razvoda znaju da budu veštačenja na okolnost podobnosti vršenja roditeljskog prava i poveravanja dece kada je potrebno stručno znanje i puno pravničke veštine. Centar za socijalni rad često zna bude pristrasan i ne uvek u mogućnosti da izvrši pravilnu procenu, pa je potrebno angažovati tim veštaka koji će izvršiti veštačenje. Advokat može pomoći kod pronalaska veštaka i izjašnjenja na veštačenje. Dobar advokat može preokrenuti spor kod graničnih slučajeva kada su oba roditelja podobna da vrše roditeljsko pravo pa nijanse odlučuju.

Znanje advokata je važno kod teških povreda vršenja roditeljskog prava kada jedan supružnik drugom uskraćuje viđanje dece ili alimentaciju ovde dobar advoakt mora izdejstvovati privremenu meru kojom bi se lice koje uskraćuje vršenje prava nateralo na normalno ponašanje ili sankcionisalo. Kod pisanja žalbi ukoliko do njih mora doći je opet potrebno znanje advokata. Potrebno je naći slabe tačke u presudi suda i na njih jasno i pravilno ukazati drugostepenom sudu. Ovde advokat treba da izbegava opširnost i neodređenost već da se koncentriše na najbitnije stavke i njih da napada.

Ukoliko imate neka dodatna pitanja oko razvoda braka ili su vam potrebne dodatne informacije advokatsku kancelariju možete kontaktirati putem mejla ili iskoristiti kontakt formu na sajtu advokatske kancelarije. Advokatsku kancelariju možete kontaktirati i putem telefona objavljenih na sajtu. Dodatne informacije o advokatima možete dobiti i preko imenika Advokatske komore Beograda. Radno vreme kancelarije je od 08:00 h do 17:00 h , adresa advokata je u Resavskoj 8 na Vračaru.

Razvod braka je oblast kojom se u okviru advokatske kanclearije najviše bavi:

Veljko Veličković

Advokat